понеделник, 16 януари 2012 г.

Чести грешки при започване на диета

В днешно време много хора се подлагат на различни диети и много от тях правят големи грешки в опитите си да загубят теглото си по по-бърз начин.

Методът при, който хората рязко намаляват приема на храна е много популярен и според хората той действа много добре. Този вид диета може да ви помогне да загубите бързо излишните килограми, но само в началото след това като започнете да се храните нормално като преди килограмите ви ще се върнат отново и то може да натрупате още.  Ако искате да губите тегло то тогава правете това постепенно. Включете в диетата си храни с по-малко мазнини и захари. Опитайте се да задоволявате глада си с храни като хляб, макарони, картофи и ориз. Когато седнете да се храните, сервирайте храната си в по-малки чиний, като по този начин ще ядете по-малки количества храна. Старайте се да ядете повече плодове и зеленчуци и то не само във суров вид, а и варени, сушени или приготвени на пара.

Повечето хора смятат, че ако комбинират по-ниско калорична диета с повишена физическа активност ще свалят излишните си килограмите много бързо, това обаче може да бъде много опасно за здравето.

Според Британското министерство на здравеопазването за да сте здрави и с нормално тегло трябва да се храните правилно, да правите упражнения най-малко по 30 минути на ден. За да имате нормално тегло се уверете, че се храните правилно със здравословна и добре балансирана диета и се движите достатъчно.

 Ако мислите, че не може да се справите сами тогава може да се обърнете към диетолог или да започнете да посещавате фитнес клубове или аеробика например. Постарайте се да си поставите реалистични цели за загуба на килограми. Направете промени в начина си на живот за да постигнете и вашите цели за отслабване.

Източник: lekuva.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар