петък, 13 януари 2012 г.

Как да задържим теглото си след диета

Много хора, целеустремени и с помоща на силата, на волята са положили много усилия, и са минали през тежки и изтощителни диети, за да постигнат желаната фигура.


Но така и не могат да се порадват на красивото си тяло, след като седмица по-късно забелязат, че теглото се връща отново поради неефективно хранене.

Има хора, които все не успяват да се отърват от излишните килограми и да поддържат теглото си в нормални граници.

Каква е причината?
Може би в грешно избрана диета или може би неспособност да се въздържат от прекомерна консумация на храна след диета.
Отговорът на този въпрос е в нещо съвсем различно.

Как да намерите тази уникална и ефективна диета за вас?

Работата е там, че повечето диети включват ограничаване на консумацията на определени храни, или ядене само на определени храни, които могат да доведат до дисбаланс в организма и дори са опасни за здравето. Всъщност, "жестока" диета не е толкова необходима мярка. Може би е достатъчно да се направят леки корекции в храненето, за да се постигне желаната цел. Разбира се, в този случай, резултатът ще бъде видим след време, но най-малкото ще бъде гарантиран.

Нека започнем от самото начало.

Как да отслабна?

В дългосрочен план загуба на тегло е най-доброто решение. При избора на диета е необходимо да се разгледа продуктите, които ще бъдат най-подходящи, както и липсата на противопоказания от диетата. Ето защо е полезно да се консултирате със специалист диетолог за режима на хранене, а в някои случаи дори и да направи необходимите тестове и изследвания.

Имайте предвид, че при диета, каквото и да е тя, може да се изисква подготовка, което е необходима за предварително подготовка на тялото за безпрепятственото влизане в диетата. Подготовката за диета включва ограничаване на употребата на пържени, мазни, солени и сладки храни, и би трябвало да намали размера на порциите, и увеличи приема на течности. "Излизането" от диетата също трябва да бъде гладко и не по-малко от три дни. Тези дни, не трябва веднага да се върнете към нормалния си режим на хранене. Първо трябва да приемате лека, лесносмилаема храна. Варени или задушени зеленчуци, след това зърнени храни, и едва след това риба, пиле и месо. Яжте в началото малки количества. Това е идеална възможност за разделно хранене.

Как да задържим теглото си след диета?

След диетата остава проблема за поддържане на тегло. Защото има вероятност да се върнете отново в изходна позиция. Тялото трябва около година да се адаптира към новите условия и да "свикне" към новия начин на живот. Едва тогава вашите усилия ще бъдат възнаградени.

Разбира се, през цялата година трябва да покажете не по-малко самоконтрол и воля. Но след като организма ви свикне с новия начин на хранене ще можете да ядете всичко! И пържени картофи и бекон, и сладкиши. И няма да да качвате килограми, но само при условие, че не злоупотребявате, и не ги превърнете в основно хранене.

Няколко правила, които трябва да бъдат спазвани.

Първото правило - чувство за мярка в храната, особено ако няма строги ограничения. Имайте предвид, че преяждането вреди на баланса.
Второто правило - намаляване на процента на мазнини. Мазно не означава полезно.
Третото правило - движете се повече.
Четвъртото правило - бъдете разумни. Древните гърци казват, че всичко е добре ако е с мярка. И желанието ви да отслабнете трябва да бъде умерено и с мярка.

Най-важното - трябва да сте здрави!


Източник: lady-bg.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар