четвъртък, 12 януари 2012 г.

Алкална диета

Алкалната диета за отслабване включва консумацията на плодове и зеленчуци и почти никакви животински продукти.
Плодовете и зеленчуците създават алкална среда в организма, като по този начин се подобрява здравината на костите, тъй като високата киселинност изсмуква калция от костите, а алкалните вещества неутрализират този ефект.

Кои са алкалните храни?

Тази диета е създадена, за пречистване и възстановяване. Плодовете и зеленчуците се консумират пресни, без да са преминали термична обработка.
Можете да се придържате към тази диета до 4 седмици.

Кои храни са алкални?

Плодове: ябълки, грейпфрут, стафиди, банани, сушени кайсии, нектарини, портокали, ананас, черна боровинка, къпини, диня, пъпеш.
Зеленчуци: броколи, моркови, зеле, карфиол, целина, патладжан, гъби, тиква и тиквички, пащърнак.

Месни продукти: можете да ядете всякакви нетлъсти меса – говеждо, телешко, пилешко. Патешкото и месото от гъска са с високо съдържание на мазнини и трябва да се избягват, ако страдате от високо холестерол.

Други алкални храни са: зехтин, бадеми, мед, мармалад, сладолед, елда, просо, кестени

Основни правила на диетата с алкални храни:

- Яжте зеленчуците сурови под формата на салата или друг вид ястия
- По време на алкалната диета се консумират 80% алкални храни и 20% киселинни
- Зърнени храни се консумират не повече от три пъти в седмицата
- Риба не повече от 2 пъти в седмицата
- За закуска се препоръчва по един жълт и един зелен зеленчук
- Можете да ядете пресни ядки и семена, зелен боб и грах, богати на зеленчукови протеини
- Умерена консумация на месо
- След 19 часа пийте само билков чай и не яжте нищо
- Между храненията пийте вода, плодови сокове и билков чай

Източник: otslabvane.us

Няма коментари:

Публикуване на коментар