неделя, 1 май 2011 г.

Защо целулитът остава?

Дали целулитът изчезва след отслабване?


Ново проучване свързано с отслабването и целулита, хвърля нова светлина по въпроса защо постигайки отслабване не успяваме да се отървем от „портокаловата кожа”.
По-лошото в случая е, че някой предположения сочат, че броенето на калории и отказването от шоколада могат дори да влошат целулита.


Учените смятат, че целулитът не е специфичен само за хората с наднормено тегло. Проучването изследва 29 жени, подлагали се на отслабване с храни с малко мазнини, течни диети, медикаменти и бариатрична хирургия.


17 пациенти получили подобрение и в борбата си с целулита, докато при 9 от тях положението се влошило.
Средно те постигнали отслабване с 15 килограма.
Пациентите с най-голямо подобрение били тези, които постигнали най-голямо отслабване и намалили количеството мазнини около бедрата.


Те също така имали повече килограми и целулит, с които да се борят.
Пациентите, чиито проблем с целулита се влошил започнали със „значително” по нисък ИТМ, отслабнали по-малко и нямали промяна в процента на мазнини около бедрата.


Еластичността на кожата след отслабване същи игра съществена роля при намаляването на целулита. Целулитът се влошава при тези, чиято кожа се е отпуснала значително след отслабване.


Проучването заключва, че отслабването има различен ефект върху целулита и от значение е индивидуалността на всяка жена и начинът на живот като цяло.


Статията е взета от www.zaotslabvane.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар