сряда, 25 май 2011 г.

Отървете се от целулита чрез упражнения (отслабване)

Съществуват теории, които са категорични – целулитът не може да се отстрани по никакъв начин, но има кремове, “стопяващи” мазнините под кожата и изглаждащи поне външния слой на кожата. Същият ефект може да се постигне и с упражнения. Трябва само да са правилните и практикувани по точния начин. Да видим съветите на специалистите:


Ежедневни упражнения
Така, нека да се изясним още от самото начало – 2-3 тренировки седмично съвсем не са достатъчни, за да изваете бедрата си. Необходими е сериозно физическо натоварване и то ВСЕКИ ДЕН. Когато упражненията са съчетани с хормонален баланс и правилно хранене, резултат ще има, категорични са специалистите. Важно е да се съсредоточите върху натрупване на мускулна маса. Казано по друг начин колкото по-тежки мускули имате, толкова повече калории ще изгаряте при тренировка.


Кардио, кардио, кардио
Идеалното средство за борба с целулита са кардиоваскуларните упражнения. Можете да избирате между дълги разходки, тичане, плуване. 


Анаеробни упражнения
Друг добър вариант, за да излезете победители в битката с портокаловата кожа, е да включите в дневния си режим анаеробни упражнения и най-вече такива, при които натоварването е съсредоточено върху бедрата, ханша, талията. Ако правите упражненията всекидневно и правилно, наистина ще забележите разлика. Чрез физическото натоварване ще подобрите циркулацията на кръв в тялото си, чрез потта, която отделяте по време на упражненията, ще пречистите организма и ще действате в посока топене на мазнини. 


Допълнителна помощ
Ако искате ефектът да е по-добър и резултатите да са по-бързи, може да съчетаете упражненията с използване на стягащи кремове или други мазила, които помагат за отстраняването на целулита. Проверете и дали всичко е наред с хормоните в организма ви. Ако упражненията не дадат резултат след няколко седмици, трябва да се замислите каква е причината, а тя много често се оказва хормонален дисбаланс.


Статията е взета от otslabvam.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар